Хіти тижня. Вибори-вибори: "Голос" Вакарчука додав, Тимошенко обходить Порошенка, а Смешко "тоне" - битва рейтингів триває

Якщо вірити дослідженням Центру "Соціальний моніторинг" і Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка , оприлюдненого 18 червня, до парламенту можуть пройти партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", "Батьківщина", "Європейська солідарність" та "Голос". При цьому цифри кардинально різняться з тими, котрі оприлюднені американською соціологічною компанією Edison Research, зазначають Патріоти України.

Так от, якби вибори до Верховної Ради проходили найближчої неділі, то "Соціальний моніторинг" віддає партії президента Володимире Зеленського "Слуга народу" б 47,5% тих, хто визначився і буде голосувати,

На другому місці партія "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка та Віктора Медведчука, яку підтримали б зараз 11%.

ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко набирає 8,7%.

Партію екс-президента Петра Порошенка "Європейська солідарність" готові підтримати 8,3% опитаних.

Партія "Голос" Святослава Вакарчука також долає прохідний бар'єр – вона має 5,3% підтримки.

З урахуванням похибки вибірки також мають шанси подолати прохідний бар'єр у 5% партіЇ "Сила і честь" Ігоря Смешка та "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

В інших партій – менше 2,5% підтримки.

Рейтинг партій станом на 14 червня

Директор центру "Соціологічний моніторинг" Дмитро Дмитрук наголосив, що партія "Голос" наростила підтримку з 1% до понад 5% із моменту, коли Святослав Вакарчук оголосив про створення партії і похід на парламентські вибори.

Він також зазначив, що доволі стабільні показники у "Опозиційної платформи – За життя" та "Батьківщини", "Європейська солідарність" же потрохи втрачає рейтинг.

Партія "Слуга народу" лідирує по всіх регіонах.

Базовий регіон "Опозиційної платформи - За життя" – східний, у західному регіоні змагаються за друге місце партії "Європейська солідарність", "Батьківщина" та "Голос".

1707 опитаних підуть на голосування і голосували б так

Голосувати планують 83,3% опитаних.

Не голосуватимуть 12,1% респондентів.

Дмитрук зазначив, що базове дослідження ґрунтується на вибірці у понад 2000 респондентів.

Перша хвиля опитування була по 250 респондентів, та після розпуску Верховної Ради дослідження переформатували: тепер опитують по тисячі респондентів щотижня і з наближенням виборів будуть збільшувати вибірку і оновлювати дані частіше.

Наступного тижня будуть результати нової хвилі дослідження.

Для четвертої хвилі "ролінгу" (8-14 червня) було опитано 2100 респондентів віком від 18 років, метод – особисте інтерв’ю за стандартизованою анкетою. Стандартна помилка (відхилення) за даними для вибірки 2000 респондентів: +/- 1,2-2,2%.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...