Хіти тижня. "Заход "Неймы" в Измаил мог быть спланированной провокацией", - Бутусов

Перехід з Керчі в Ізмаїл судно здійснювало довго - протягом трьох діб, тривалий час танкер знаходився поблизу територіальних вод України.

Затримання російського танкера. Фото: прес-служба СБУ.

Затриманий російський танкер Neyma, який блокував українські військові кораблі в Керченській протоці в листопаді 2018 року, зайшов в Ізмаїл під двома прапорами - українським на носі і російським на кормі. Про це повідомив в Facebook військовий експерт Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

«Нейма» зашла в Измаил под двумя флагами — украинским на носу и российским на корме. То есть, о том, что неприятности возможны, владельцы «Неймы» знали — и старались внешне дезориентировать наблюдателей. 10 членов экипажа уже допрошены, осуществлена проверка их причастности к преступлению. Оказалось, накануне выхода из Керчи в Измаил, Народицкий (владелец судна) поменял экипаж, все эти моряки — новые люди, покамест данных об их причастности к нападению на украинских моряков в Керченском проливе нет", — написав Бутусов.

Він також зазначив, що перехід з Керчі в Ізмаїл судно здійснювало довго - протягом трьох діб, тривалий час танкер знаходився поблизу територіальних вод України. Цілком ймовірно, російські спецслужби очікували силового захоплення судна поза територіальними водами, перевіряли, яка буде реакція. Але ніяких сигналів тривоги не було.

«„Нейма“ зашла на ремонт на судоремонтный завод, принадлежащий Анатолию Урбанскому — главе Одесского облсовета, который в воскресенье в этом районе выиграл выборы в Верховную Раду по 143 избирательному округу», — написав він.

На думку Бутусова, очевидно, це був просто привід, так як власник судна Народицький міг відремонтувати танкер і на своєму заводі в Керчі. Так як танкер прийшов без вантажу, то можливо росіяни та «ЮВАС ТРАНС» перевіряли, чи можна після зміни влади налагодити канал поставок контрабанди з Криму в Україну.

Бутусов стверджує, що поки танкер йшов в Ізмаїл, військова прокуратура, департамент контррозвідки СБУ і управління СБУ в Одеській області отримали оперативну інформацію і підготували затримання «Нейми».«Достойно внимания — об операции имело информацию минимум 20 человек — и никто не „слил“! Это достойно, по нашим временам», — написав він.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...