Хіти тижня. "Зуби ще нікому не заважали", - Асєєв про відмову бойовиків повертатися в "Л/ДНР"

Четверо колишніх бойовиків "Л/ДНР" відмовилися повертатися на окупований Донбас в рамках обміну полоненими.

16 квітня відбувся черговий раунд обміну полоненими Києва і "Л/ДНР" за формулою "20 на 14". Однак не всі бойовики погодилися повертатися в "республіки". Чому так сталося, розповів у Facebook журналіст Станіслав Асєєв, який недавно був звільнений з полону, передають Патріоти України.

Він звернув увагу на подив українців тим фактом, що бойовики, які воювали роками за "Л/ДНР", відмовляються повертатися в рідні "республіки". Так, на минулому обміні з 20 найманців 4 вважали за краще залишитися на неокупованій частині України.

Асєєв вважає це розумним вчинком, так як в "Л/ДНР" звільнених може чекати ще більш страшна доля, ніж в тюрмах України. У полоні в Донецьку він був свідком таких випадків. "У лютому 18-го мене перевели в 5-ю камеру "Ізоляції", де на другому ярусі нар сидів блідий, як стіна, Сергій Гармаш - один з тих, хто повернувся в "ДНР" з обміну. Сидів зі спиляними напилком зубами. Правда, спиляли їх йому не в "Ізоляції" (куди він потрапив після розтину вен), а на Боссі, де ще одна в'язниця у "республіки". Пізніше до нас потрапить його друг - Володя Бірюков, теж "щасливо повернутий". Володя в Донецьку дізнався, що таке "тапік". Ну, а третій "ворог народу" сидів в першій камері. Всі - з обміну", - розповів Асєєв.

Він звернув увагу на гучне відео, де колишній бойовик, відмовляючись від обміну, каже представникам "республіки": "Ми в розрахунку". "Зуби ще нікому не заважали", - констатував журналіст.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...