Хіти тижня. Звільнення віськовополонених моряків: "Вразила кардинальна зміна тону розмови - від хамства і брутальної зневаги до цивілізованої, притаманної дипломатії", - Олена Зеркаль

Порошенка вдалося пересидіти, тепер Путін готується зробити "царський подарунок". Питання в тому на кого з політиків України зійде його "ласка"

Представники Росії змінили тон розмови з українськими представниками в Гаазі, де 23 квітня відбувався «обміну думками» щодо звільнення українських моряків, заявляє заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, зазначають Патріоти України.

«Вразила кардинальна зміна тону розмови – перехід від хамства і брутальної зневаги до цивілізованої мови, притаманної дипломатії. Невідомо, чи це зміна російської тактики, чи просте бажання затягнути процес консультацій. У будь-якому разі це не вплинуло на позиції сторін щодо наших моряків і кораблів», – написала Зеркаль у Facebook.

У МЗС розраховують, що Міжнародний трибунал з морського права «скоро» підтвердить вимоги української сторони.

«Сьогодні-завтра буде остаточно оголошено дату слухань в Гамбурзі (попередньо – 6-7 травня). До того часу Росія має можливість добровільно звільнити українських моряків і військові кораблі й усунути порушення міжнародного права. Чи зможе Росія і далі тримати цивілізований тон розмови і довести це «конкретними справами», буде видно з документів, які ми отримаємо від РФ в рамках підготовки до слухань в Гамбурзі», – додала Зеркаль.

Минулого тижня Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права із запитом вжити заходів до Росії для звільнення українських моряків.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...