Х**ло щось задумало? Росія на тлі накопичення військ збільшила кількість кібератак на Україну, - СБУ

Росія останнім часом збільшила кількість кібератак на Україну. Це відбувається на фоні накопичення російських військових формувань вздовж українсько-російського кордону. Про це начальник управління Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк заявив на Форумі "Україна 30". За його словами, нинішня ситуація у кіберсфері вимагає всебічного підходу до попередження атак, передають Патріоти України.

"СБУ зафіксувала суттєве зростання кількості кібератак напередодні та під час скупчення військових РФ поблизу держкордону України", – повідомив Вітюк. Він зазначив, що Україні необхідна розбудова дієвої та комплексної системи попередження та протидії кіберзагрозам.

"Унікальний досвід Служби безпеки України з блокування складних кібератак дозволив сформувати ефективні партнерські відносини з багатьма провідними спецслужбами світу, виступати флагманом в питаннях протидії кіберзагрозам національного рівня, консолідації зусиль державних органів та громадянського суспільства, налагодження ефективних механізмів державно-приватного партнерства", – наголосив Вітюк.

За його словами, нині в Україні активно напрацьовується законодавча та правова база для злагоджених дій усіх органів влади, об’єктів критичної інфраструктури та приватного сектору.

"Будь-які зволікання можуть рано чи пізно призвести до катастрофічних наслідків, оскільки питома вага саме кібертероризму та кібершпигунства, як інструментів гібридної війни, давно стала критичною в усьому світі і продовжує зростати", ‒ сказав керівник управління.

Вітюк також повідомив, що протягом 2021 року СБУ нейтралізувала понад 600 кібератак і кіберінцидентів, викрила спроби масштабних операцій кібершпигунства щодо вітчизняних органів виконавчої влади, суб’єктів сектору оборони та безпеки.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...