"Хотіли, щоб засудив СВО та підписався": Російський чемпіон розкрив справжнє ставлення Китаю до Росії

Відомий російський автогонщик Сергій Карякін, який у 2017 році вигравав знамените ралі Дакар-2017 у заліку квадроциклів, а 2020-го став віцечемпіоном Дакар у класі Т3, розповів про свою спробу взяти участь у змаганнях у Китаї. 32-річний спортсмен вирішив, що якщо Китай позиціонує себе як друга Росії, його не змусять підписувати документи про осуд війни в Україні, передають Патріоти України.

Наприкінці вересня минулого року Міжнародна федерація автоспорту (FIA) випустила анкету для росіян, у якій, щоб брати участь у будь-яких змаганнях під егідою FIA, необхідно було засудити "російську спецоперацію".

"Одна розумна людина запропонувала: "Сергій, у Китаї ж є гонки. Напиши їм, вони ж друзі, тим більше участь російських спортсменів піде на зміцнення дружби народів, ось і Сі Цзіньпін приїжджав до Москви, сказав, що треба більше проводити змагань". Я написав листа, у відповідь отримав: чекайте, скоро відповімо. Пройшло кілька тижнів, нагадав про себе. Знову тиша. Відправив ще один лист, після чого китайці відповіли", – цитує Карякіна "Матч ТБ".

Замість привітного запрошення на турнір, на яке чекав росіянин, йому прийшов зовсім інший текст. "Відповідь така: "Хлопці, раді будемо бачити вас, приїжджайте поганяти. Але листа від FIA тільки підпишіть". Той самий лист із неприйняттям "СВО" та позиції нашої країни. На цьому листування закінчилося. Ось таке ставлення до нашої дружби. Дуже прикро було це читати", – обурився пілот.

Карякін додав, що хоче вірити, що сталося якесь непорозуміння, але писати нового листа не збирається. "Там усе чітко написано: допустимо у разі підписання документа від FIA. При цьому змагання місцеві, не під егідою міжнародної федерації", – зазначив гонщик.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...