Хотіли утилізувати ще в 2013-му: Росія почала перекидати в Україну радянські T-62 (відео)

Російські окупанти почали перекидання для окупаційних сил в Україні давніх радянських танків Т-62. У мережі з'явилося відео потяга з Т-62, що рухається, як стверджується, у бік України, повідомляють Патріоти України.

Зняття зі зберігання танків Т-62 зазначається у 904 ЦЗМР, в Каменськ-Шахтинському, Ростовської області. Цими танками доукомплектують танковий полк резерву на базі 150 МСД 8А.

У 943 центрі забезпечення мобілізаційного розгортання, що в Новоозерному тимчасово окупованого Криму, розпочато розконсервацію танків Т-62.

Командування Південного ВО формує у складі з'єднань округу полків резерву, в тому числі танкових, що комплектують танками Т-62 перший полк, що формується в частинах Чорноморського флоту.

Останнє бойове застосування і втрати цього типу танків Росією відзначалося під час вторгнення в Сакартвело (Грузію) в серпні 2008 року. Росія почала використовувати радянський металобрухт у війні в Україні у зв'язку з втратами в живій силі і техніці. Станом на 25 травня ЗСУ знищили вже 29 450 окупантів і 1305 танків.

Нещодавно Генштаб ЗСУ підтверджував зняття окупантами зі зберігання застарілого Т-62. Ці танки, які СРСР зняв з виробництва ще в 70-ті, використовуються для комплектування резервних батальйонних тактичних груп, що формуються для відправки в Україну.

Однак ще в 2013-му російські ЗМІ повідомляли про наміри МО РФ утилізувати Т-62. "У нинішніх умовах цінність Т-62 дуже мала. Так що розумніше їх розібрати, ніж витрачати гроші на зберігання. Крім того, на складах немає боєприпасів для його гармати", - пояснювало джерело "Известий" в оборонному відомстві.

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...

Найбільший секрет Лукашенки, або Он де буде "білоруська Херасіма": Американці дізналися, де збудували таємну базу, куди Путін міг вже експортувати "Іскандери" з ядерними боєголовками

субота, 11 травень 2024, 4:15

Те, що у випадку навіть підготовки запуску тактичної ядерної зброї Білорусь за лічені хвилини може перетворитись на скопище руїн, ні для кого не секрет. Однак Путін сподівається, що росії побояться мстити тим самим чином. Стало відомо, де Мінськ планує...