Кільце стискається: Польща просить допомоги у США в розслідуванні Смоленської катастрофи

Поляки сподіваються, що американські супутники щось зафіксували в момент катастрофи.

Вітольд Ващиковський. Фото: newsukraine.com.ua.

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський зазначив, що під час візиту в США він має намір просити про підтримку в розслідуванні Смоленської катастрофи. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на radiopolsha.pl.

«Польська сторона закликатиме і проситиме про підтримку. Запитаємо, чи володіє американська сторона будь-якими даними, які будуть корисні в розслідуванні Смоленської катастрофи», - сказав міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, який в понеділок 15 лютого здійснить візит до США.

«Наприклад, можливо, їх супутники щось зафіксували в момент катастрофи, або американська розвідка в наступних роках отримала якусь інформацію, яка могла б бути важливою», - сказав він. Вітольд Ващиковський також прокоментував заяву міністра оборони Антоні Мацеревича про те, що Польща приєднується до дій коаліції, спрямованих на боротьбу з ІДІЛ. За словами глави польської дипломатії, «тут немає нічого нового», а прохання надходили від американської і французької сторін.

«Польща багато років бореться з тероризмом, у нас були загони в Іраку і в інших країнах. (...) Ми будемо надавати інформацію і дані розвідки», - сказав він. За його словами, це буде звичайний робочий візит, який передбачає двосторонні зустрічі. «Будемо піднімати теми, які нас об'єднують», - сказав глава МЗС Польщі. Однією з таких тем буде приготування до липневого саміту НАТО у Варшаві.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...