Кінець "епохи": Підрахунок голосів у Німеччині підтверджує поразку блоку Меркель, перемогу отримали соціал-демократи

Соціал-демократична партія Німеччини стала переможцем федеральних виборів у Німеччині і отримує шанс сформувати новий уряд. Це засвідчили дані підрахунку голосів протягом ночі 27 вересня, зазначають Патріоти України.

Федеральний офіс, відповідальний за спостереження за виборами (Bundeswahlleiter), стверджує, що СДПН отримує 25,7% голосів і лишається лідером перегонів.

Політична сила чинного канцлера Ангели Меркель, блок ХДС/ХСС отримує 24,1%, з яких голоси ХДС склали 18,9%, а баварську партію ХСС підтримали 5,2%. При цьому ХСС майже зберігла підтримку у порівняння з виборами 2017 року, а загальнонаціональна ХДС показала провал у -7,9 відсоткових пунктів.

Ці результати виборів, сформовані станом на 5.30 годину ранку 27 вересня (за київським часом) формально ще не є "остаточними", однак не мають суттєво змінитися – наразі надійшли дані з усіх 299 округів.

Третє місце отримала партія "Зелені" із 14,8% підтримки, її результат виявився дещо вищим за прогнози екзитполів. Як відомо, "Зелені" під час передвиборчих перегонів виступали проти запуску газогону "Північний потік-2"

На четвертому місці – "Вільні демократи" із 11,5%, четвертими стала праворадикальна "Альтернатива для Німеччини" із 10,3%, підтримка якої впала у порівнянні з 2017 роком на 2,3%. П’ята партія – ліворадикальні "Ліві" із 4,9%, що впали майже удвічі. Інші партії не долають бар’єр для попадання у Бундестаг за партійними списками.

Таким чином, право сформувати уряд отримує переможець, Соціал-демократична партія Німеччини на чолі з Олафом Шольцем, яка має для цього домовитися про коаліцію або із "Зеленими" та "Вільними демократами", або із блоком Меркель.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...