КМДА відповіла Офісу Зеленського на закиди Кличку щодо ухвали на проведення маршу пам'яті дивізії СС "Галичина"

Київська міська державна адміністрація (КМДА) відреагувала на зауваження Офісу президента щодо проведення маршу до дня створення дивізії СС "Галичина". У Кличка наголошують, що міська влада не дає дозволів, не погоджує і не може заборонити проведення мирних акцій та зборів, гарантоване громадянам Конституцією України. Відповідне звернення опублікували на сайті КМДА, зазначають Патріоти України.

Наголошується, що відповідно до процедури, організатори ставлять до відома міську владу і правоохоронців про проведення тієї чи іншої акції.

"За інформацією КМДА, марш, який відбувся в Києві 28 квітня, був заявлений не як акція до дня створення дивізії СС "Галичина", а як патріотичний марш вишиванок", - йдеться в повідомленні.

Влада Києва наголошує, що не має механізмів заборонити проведення маршу. А розслідування подій на акції мають проводити правоохоронні органи.

Надаємо, вчора ввечері Офіс президента України відреагував на проведення маршу. Зокрема, у президента заявили, що очікують від Національної поліції та МВС України встановлення всіх обставин того, що відбулося.

На Банковій також очікують, що мер Києва Віталій Кличко проведе перевірку системи погодження масових акцій у столиці та прозвітує перед громадою столиці, чому такий марш відбувся.

Сьогодні зранку у поліції заявили, що склали адмінпротокол відносно чоловіка, який використав нацистське вітання під час маршу.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...