Тепер Москва задоволена? У Єрмака засудили марш на честь дивізії СС "Галичина" і викликали "на килим" Віталія Кличка

В Офісі президента України, слідом за заявою "слуг" у Раді, засудили марш на честь річниці створення дивізії "Галичина", який відбувся у Києві 28 квітня. У Зеленського виступили проти будь-яких проявів пропаганди тоталітарних режимів, зокрема націонал-соціалістичного.

Про це йдеться в заяві, опублікованій увечері 30 квітня на офіційному сайті ОП. Там також акцентували, що у Міністерстві закордонних справ України нагадали про те, що популяризація тоталітаризму заборонена в нашій країні, зазначають Патріоти України.

"Не було й не могло бути жодного українського інтересу в тому, що нацисти намагалися використовувати людей на захоплених територіях заради своїх цілей. Розгром нацизму був перемогою для нашого народу. Українці разом з іншими народами вибороли право на життя", – зазначили в Офісі глави держави.

В ОП чекають на реакцію Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ України на подію, вони мають встановити всі обставини та притягнути винних у порушенні закону до відповідальності.

У президента також звернулися до Віталія Кличка, голови Київської міської державної адміністрації, зажадавши повного звіту перед жителями столиці про те, чому стало можливим проведення такого заходу.

"Підкреслюємо, що влада в будь-якому цивілізованому місті не повинна миритися з тим, що організатори подібних акцій мають змогу ввести в оману як правоохоронців, так і очільників міста щодо своїх справжніх цілей", – резюмували в ОП.

При цьому у Зеленського не дослухається до заяв українських істориків та політологів, котрі доводять, що підрозділи СС "Галичина" не мають стосунку до воєнних злочинів гітлерівців, а воювали виключно з радянськими військами, через страшний терор, котрі посіяли кати Сталіна на Галичині впродовж 1939-41 років. Індикативна, що Нюрнбергський трибунал не визнав "галичан" військовими злочинцями - не було підстав -, як не старалися сталінські прокурори.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...