Коли на зміну демократії приходить диктатура: У М'янмі карателі оточили та знищили село. Вбито і спалено десятки людей, серед них жінки та діти

Урядові війська М'янми оточили людей у місцевому селі, застрелили понад 30 осіб і спалили тіла. Серед жертв, за попередньою інформацією, були жінки та діти. Про це з посиланням на свідчення очевидців пише AP News, зазначають Патріоти України.

У соціальних мережах країни поширилися фотографії, ймовірно, наслідків бійні напередодні Різдва у східній частині села Мо Со, неподалік від селища Хпрусо у штаті Кая, де біженці ховалися від армійського наступу. На знімках зображено обвуглені тіла понад 30 осіб у трьох згорілих автомобілях.

Один із жителів села розповів журналістам, що жертви були біженцями, які в п'ятницю, 23 грудня, сховалися від бойових дій між групами збройного опору та армією М'янми біля села Кой Нган, розташованого поруч з Мо Со. Вони були вбиті військовими, коли рухалися в табори біженців.

Свідки анонімно повідомили журналістам, що на місці бійні знайшли дитячий та жіночий одяг, а також медикаменти і харчі. Перед підпалом тіла зв'язали мотузками.

Міжнародна організація "Врятуйте дітей", що займається захистом прав дітей у всьому світі, заявила, що двоє її працівників, які їхали додому після проведення гуманітарних робіт в сусідньому селищі, були "залучені в інцидент і досі вважаються зниклими безвісти".

"У нас є підтвердження, що їх автомобіль було атаковано, і він згорів. За повідомленнями, військові змушували людей виходити з машин, деяких заарештовували, інших вбивали і спалювали їх тіла", - зазначили в організації.

Водночас у державних ЗМІ з'явилося повідомлення про те, що бойові дії біля Мо Со спалахнули у п'ятницю, коли члени етнічних партизанських сил і учасники опору їхали на "підозрілих" машинах та атакували сили безпеки, відмовившись зупинитися. Серед них, за даними держзмі, були новобранці, які збиралися пройти навчання з боротьбі з армією, і сім транспортних засобів, в яких вони їхали, знищила пожежа.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...