Командувач Об'єднаних сил ЗСУ назвав найбільш ефективну зброю проти іранських Shahed

Іранські Shahed малошвидкісні цілі, а це означає, що для їх ураження найкраще використовувати великокаліберні кулемети. Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, такі кулемети більш ефективні, тому що безпілотники постійно змінюють маршрути, щоб уникнути ураження та виконати своє завдання. «Іноді літають колами, заходять з одного боку, пролітають, потім знову повертаються. Тобто, весь час намагаються уникнути наших засобів протиповітряної оборони», — розповів Наєв.

Він наголосив, що завдяки партнерам українська протиповітряна оборона постійно зростає. «Ми розуміємо, що кожен квадратний метр ми прикрити не зможемо. Але ми намагаємося розставляти мобільні вогневі групи та зенітні комплекси протиповітряної оборони на таких відповідних відстанях, щоб можна було прикривати та страхувати один одного», — написав він.

Наєв розповів, що українські зенітники перебувають у постійній бойовій готовності. Вони завжди перебувають у машинах і лише за сигналом включаються та переходять у бойову готовність номер один. Крім того, вони можуть уражати ворожу ціль як вдень, так і вночі.

"Ми не збираємося": У ЗСУ відповіли на чутки про відведення з фронту танків Abrams

неділя, 28 квітень 2024, 10:56

У Збройних силах України спростували чутки про відведення американських танків Abrams з фронту. У війську зазначили що не мають наміру ховати від окупантів те, що "зазвичай примушує ховатися їх самих". Про це заявили бійці 47-ї окремої механізованої б...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...