Командувач ЗСУ розповів, на якій ділянці зараз вирують 2/3 боїв усього фронту

Командувач ЗСУ розкрив важливу ділянку, на якій вирують дві третини боїв з усього фронту. Йдеться про Таврійський напрямок, передають Патріоти України.

За словами Олександра Тарнавського, там упродовж доби війська "Таврії" провели 45 бойових зіткнень з окупантами. "За минулу добу в зоні нашої відповідальності відбулося 45 бойових зіткнень - це 2/3 боїв усього російсько-українського фронту", - заявив генерал.

Водночас він уточнив, за добу Росія завдала 29 авіаударів, 4 ракетні удари, 98 ударів дронами-камікадзе та вчинила 1056 обстрілів у зоні відповідальності його військ.

Наразі Таврійський напрямок все ще "складний" для ЗСУ, однак контрольований. Армія України працює над знищенням живої сили та техніки окупантів. Результат за добу такий, уточнив Тарнавський: "В живій силі - 346 осіб (убитими й пораненими), в озброєнні та військовій техніці - 61 одиниця, не враховуючи БпЛА. Зокрема, це 1 танк, 16 бойових бронемашин, 15 артсистем, 2 ПТРК, 1 СПГ/АГС, 20 автомобілів та 6 одиниць спецтехніки. Нейтралізовано засобами РЕБ або збито 238 БпЛА різних типів".

Також Сили оборони України атакували чотири важливі об’єкти ворога, серед яких командний пункт і бліндажі. Окрім цього, серед знищеної техніки згадуються:

  • Станції РЕБ "Гроза", "Житель" та "Леєр-3";
  • машина для мінування;
  • комплекс відеоспостереження Муром-М;
  • 3 ударні дрони "Shahed-136", 3 "ланцети", 1 БпЛА "Суперкам" тощо.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...