Командир 36-ї бригади морпіхів Баранюк спробував втекти з блокадного Маріуполя й потрапив у полон, - захисники міста

Захисники Маріуполя з полку "Азов" звинуватили командира 36-ї бригади морпіхів Володимира Баранюка у спробі втечі з блокадного міста. Стверджується, що внаслідок цього той потрапив до росіян у полон. Про це в неділю, 8 травня, під час пресконференції з "Азовсталі" розповів офіцер розвідки полку "Азов" Ілля Самойленко, передають Патріоти України.

Він заявив, що зараз захисники міста мають кілька сценаріїв: скласти зброю, спробувати втекти, здатися (що означає смерть) або стояти та боротися. "Можна спробувати втекти – як боягузу. Думати тільки про власне життя, а не про обов'язки та присягу. Саме таке сталося з командиром морпіхів 36-ї бригади", – сказав військовий.

За словами Самойленка, Баранюк взяв із собою людей, кілька танків, бронемашин, боєприпаси й покинув територію. "Він відмовився виконувати наказ... і спробував втекти з міста з невеликою групою. Такий варіант може призвести до смерті, й одна особа загинула", – зазначив військовий. "Тут [із Маріуполя] не можна прорватися, але якщо думати тільки про своє життя, хапатимешся за будь-яку можливість, щоб це життя продовжити. Це великий сором", – заявив Самойленко.

Зазначимо, що раніше російські пропагандистські видання писали: ще у квітні в Маріуполі потрапили в полон командир 36-ї бригади українських морських піхотинців Володимир Баранюк і начальник штабу цієї ж бригади Дмитро Кормянков. РосЗМІ стверджують, нібито морпіхи дали свідчення про обставини їхнього захоплення та ведення бойових дій у місті.

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...