Кому надбавочку? В якій з партій найбільше докторів та кандидатів наук

Нардеп від "ОПЗЖ" Тарас Козак, підозрюваний у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму, теж отримує надбавку за наукове звання.

Найбільша кількість народних депутатів, які мають науковий ступінь, – у фракцій "Слуга народу" та "Опозиційна платформа - за життя". Про це йдеться в повідомленні руху "Чесно" на основі відповіді Апарату Верховної Ради щодо переліку депутатів у Верховній Раді ІХ скликання, які мають такі звання та отримують грошові надбавки, передають Патріоти України.

У повідомленні йдеться, що загалом у Верховній Раді ІХ скликання станом на грудень 2020 року:

  • науковий ступінь доктора наук мають 35 народних депутатів,
  • кандидата наук (доктора філософії) — 73 депутати (найбільше — юридичних та економічних наук),
  • почесне звання “заслужений” (юрист, економіст, журналіст, лікар, будівельник, працівник сільського господарства, сфери послуг тощо) мають 35 депутатів.
  • 23 депутати є викладачами, доцентами, професорами або ж ректорами.

У русі "Чесно" зазначають, що найбільша кількість депутатів, які мають науковий ступінь, у фракції “Слуга народу” — 32, на другому місці "ОПЗЖ" — 12, найменше — чотири депутати — у депутатській групі “За майбутнє” та позафракційні.

Найбільша кількість депутатів зі званням “заслужений” також у фракцій “Слуга народу” та "ОПЗЖ" — вісім осіб, більшість із них — заслужені юристи.

Зокрема, народний депутат фракції "ОПЗЖ" Віктор Медведчук (підозрюваний у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму - УНІАН), є дійсним членом (академіком) Національної академії правових наук України, у 1996 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук на тему “Конституційний процес в Україні: організація державної влади і місцевого самоврядування”, у 1997 році — дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук на тему “Сучасна українська національна ідея і актуальні питання державотворення”. Науковий ступінь доктора юридичних наук він отримав у 1997 році, а вчене звання професора — у 2001 році. Медведчук обраний дійсним членом (академіком) Академії правових наук України у 2000 році. В цей час він працював заступником голови Верховної Ради ІІІ скликання. У науковому доробку Медведчука – 65 наукових праць.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...