Комусь бариші рахувати, а нам кров проливати: Рада звернеться до США та ЄС щодо неприпустимості запуску "Північного потоку-2" (документ)

Комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва підтримав заяву народних депутатів України щодо заклику до США та ЄС про неприпустимість запуску "Північного потоку-2", повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Верховної Ради.

"21 липня члени комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва ухвалили текст спільної заяви народних депутатів України щодо заклику до Сполучених Штатів Америки та Європейського Союзу про неприпустимість запуску "Північного потоку-2" та відкрили для підписання всім народним депутатам України", – йдеться у повідомленні.

У цій заяві народні депутати України закликають США, ЄС (зокрема, Німеччину) припинити будівництво та подальше введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2".

"Демократичний світ має продемонструвати російському агресору єдність та силу у захисті своїх основоположних цінностей. Україна це демонструє щодня, обороняючи Східний фланг Європи", – йдеться у заяві українських депутатів.

Коли саме Верховна Рада ухвалить цю заяву наразі невідомо.

Заява народних депутатів України щодо заклику до США та ЄС про неприпустимість запуску "Північного потоку-2", ст. 1

Заява народних депутатів України щодо заклику до США та ЄС про неприпустимість запуску "Північного потоку-2", ст. 2

Заява народних депутатів України щодо заклику до США та ЄС про неприпустимість запуску "Північного потоку-2", ст. 3

Нагадаємо, 19 липня ЗМІ повідомили, що Німеччина та США найближчим часом оголосять про угоду щодо "Північного потоку-2" – дві ключові країни євроатлантичної спільноти дійшли згоди щодо російського проекту.

За підсумками зустрічі канцлерки Німеччини Ангели Меркель та президента США Джо Байдена сторони визнали, що по-різному оцінюють наслідки добудови російського газопроводу "Північний потік-2", однак згодні в тому, що Україна повинна залишитися транзитним шляхом для природного газу.


Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...