Щось задумали? Контактна група домовилася про створення спільного органу з ОРДЛО

На засіданні контактної групи щодо врегулювання на Донбасі сторони домовилася про створення органу, який зафіксує суб'єктність окремих районів Донецької та Луганської областей. Про це пише zn.ua з посиланням на джерела, передають Патріоти України.

Повідомляється, що в розпорядженні zn.ua є копії домовленості про створення Консультативної ради, участь в якій братимуть представники ОРДЛО, а Росія стане гарантом-спостерігачем нарівні з Німеччиною, Францією і ОБСЄ.

У документах йдеться, що рішення про створення Консультативної ради підпишуть 25 березня, а її основним завданням буде діалог, консультації та вироблення пропозицій щодо врегулювання ситуації і, в тому числі, щодо виборів на окупованому Донбасі.

Передбачається, що критерії та порядок призначення членів Ради будуть визначатися Україною, ОРДЛО, Росією, Німеччиною, Францією та ОБСЄ самостійно. При цьому всі суб'єкти не пізніше, ніж за три дні до першого засідання Ради повинні повідомити спецпредставника ОБСЄ про своїх учасників.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...