Контрнаступ ЗСУ на північ від Харкова продовжує успішно відтісняти окупантів до російсько-українського кордону

Захисники України звільнили кілька міст на північ від Харкова і продовжили наступ на північ від нещодавно звільненого Старого Салтова. Їхня мета - захопити кілька міст на північний схід від Харкова. Про це повідомляє Інститут війни, передають Патріоти України.

Зазначається, що російські сили з району Ізюму передислокуються на північ, щоб спробувати послабити тиск цього контрнаступу і перешкодити подальшому просуванню на північ до кордону з Росією.

"Український контрнаступ, швидше за все, продовжить відволікати російські війська та ресурси від розгортання на інші напрями наступу, де бойові дії також було зупинено успішною українською обороною. Контрнаступ завадить російській артилерії обстріляти північно-східні околиці Харкова, потенційно дозволить українським силам загрожувати російським тилам своїми обстрілами та подальшими атаками", - йдеться в повідомленні.

За повідомленням Інституту український контрнаступ на півночі Харкова просунувся далі і, можливо, наблизився до кордону з Росією в межах 10 км.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...