Користуючись кримнашистською логікою: Екс-посол США у Москві запропонував віддати Китаю Приморський та Хабаровський край РФ

Ближче до сьомої річниці російської окупації Криму в соцмережах з новою силою розгорілася «кримнашістская» істерія. В одну з таких гарячих дискусій був втягнутий навіть колишній посол США в Росії Майкл Макфол. Дипломат запропонував «кримнашістам» слідувати їх же власною логікою і віддати частину Далекого Сходу на "історичну батьківщину", зазначають Патріоти України.

Гостра дискусія розгорілася після поста Макфола в Twitter, де він чітко заявив, що «Крим - це частина України». Користувачі з російськомовних акаунтів спробували посперечатися: мовляв Крим став російським ще в 1783 році, а, значить, і зараз повинен належати РФ.

«Крим став частиною Росії в 1783 році, з тих пір там живуть росіяни. За якими підручниками історії ви вчилися?» - заявив користувач з ніком «НеБолтай!».

У відповідь Макфол запропонував росіянам спробувати відмовитися від подвійних стандартів. «Якщо ми повернемося в 1783 рік, щоб перекроїти кордони, чи означає це, що ви готові віддати Китаю Приморський край і частина Хабаровського? - поцікавився дипломат. - Я трохи читав історію».

Коли «історичні» аргументи були розгромлені в пух і прах, в хід пішли посилання на «право сильного». Нібито Росія тільки намагається захищатися в світі, де всім заправляє США. На це у колишнього посла теж знайшлося, що відповісти.

«Росія анексувала Крим, порушивши одну з найбільш священних норм міжнародної системи, встановленої ООН», - наполягає Макфол. На цьому дипломат вирішив поставити крапку і подальші суперечки з «кримнашістамі» порахував зайвими.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що його країна вважає Крим Україна, а російську окупацію півострова - нахабним запереченням сучасного міжнародного порядку.

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...