Кошмар шпагату не закінчується: Мін’юст США направив запит щодо роботи сина Байдена в Україні. "Плівки" з Трампом підривають позицію Зеленського як незаангажованої сторони

Те, що міністерсво юстиції США наразі все ще очолюють люди Трампа, не означає, що Зе-команді можно "динаміти" запит, чи викривляти дані. Адже на відміну від України в США не діє корупційне правило "друзям все, а ворогам - закон".

Хантер Байден. Фото: Рейтерс.

Міністерство юстиції США направило запити щодо діяльності Хантера Байдена у понад двох десятках юридичних осіб, серед яких і українська газова компанія Burisma. Ці запити відомство направило в рамках розслідування про сплату податків сином обраного президента США Джо Байдена. Про це пише інформаційна агенція Аssociated Рress із посиланням на власні джерела у міністерстві, повідомляють Патріоти України.

Запит про інформацію щодо роботи з такою кількістю компаній та організацій, як зазначає агентство, вказує на великий розмах розслідування. Однак невідомо, чи діяльність Хантера Байдена в українській Burisma є центральною частиною федерального розслідування, чи прокуратура просто шукає інформацію про всі його джерела доходів за останні роки. AP зауважує, що прокурори також зацікавлені діловими зв’язками Байдена-молодшого у Китаї та в інших країнах.

Про те, що прокуратура штату Делавер розслідує можливі податкові порушення Хантера Байдена, повідомив сам син обраного президента США у середу, 10 грудня. Тоді він заявив, що «впевнений у тому, що професійний та об’єктивний розгляд цих питань продемонструє законність його справ».

До слова, Хантер Байден увійшов до наглядової ради української газової компанії Burisma Group, засновником та президентом якої є екс-міністр екології Микола Злочевський, у 2014 році. За даними ЗМІ, розслідування щодо Байдена-молодшого стосовно сплати податків було розпочато ще у 2018 році – за рік до висунення Джо Байдена кандидатом на президентських виборах США.

У доповіді комітетів Сенату США з внутрішньої безпеки, урядових питань і фінансів стверджувалося, що Хантер Байден та його ділові партнери протягом декількох років отримували «мільйони доларів сумнівного походження від іноземних громадян».

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...