Кошторис додається: Полторак просить Зеленського асигнувати кошти на добудову першого українського корвету

Первісна вартість «головного» корвета оцінювалася на рівні € 250 млн, серійних корветів - на рівні € 200-210 млн. Україні потрібно щонайменше чотири таких бойових корабля. 2014 року спорудження «головного» корвету було заморожене на готовності у 43%.

Міністр оборони України Степан Полторак виніс пропозицію президенту України добудувати перший український корвет проекту 58250 на потужностях Державного підприємства «Миколаївський суднобудівний завод», повідомляють Патріоти України з посиланням на УМП.

Зараз недобудований корабель знаходиться на території “Чорноморського суднобудівного заводу”, де його заклали у 2011-у році та будували з різними темпами до 2013-го року. Проектування корабля розпочалося у 2007 році.

Міністерство оборони запропонувало завершити роботи зі зварювання корпуса на території “Чорноморського суднобудівного заводу”, де орендувати його площі, спустити корпус корвету на воду і після чого відбуксувати на ДП «Миколаївський суднобудівний завод» де здійснити добудову корабля.

Після призупинення програми у червні 2014-го року, для відновлення робіт необхідно до одного мільярду гривень. Всього завершення будівництва та повного оснащення різноманітним обладнанням з добудовою потрібно 5,8 мільярда гривень на головний корвет. У разі використання вітчизняного обладнання та озброєння вартість буде меншою.

Його короткі технічні характеристики:

Водотоннажність: повна: 2650 т
Довжина:
максимальна: 112,0 м
по КВЛ: 100,0 м
Ширина: максимальна: 13,5 м
Осадка: 3,5 м
Потужність: головні дизелі та дизель-генератори
Двигуни: Газо-турбинна установка
Швидкість: не менше 30 вуз.
Дальність плавання: 4000 миль (14 вуз.)
Автономність: 30 діб
Екіпаж: 110 осіб

Корвет проекту 58250 серії «Володимир Великий» є дещо більшим за корвети згідно міжнародної класифікації (водотоннажність — 2650 тон, замість прийнятих 500—2000 тон) , і несе озброєння протиповітряної, протиракетної, протикорабельної та протичовневої оборони, що наближає його за бойовою цінністю до фрегату. Призначений для оперативних дій самостійно та у складі корабельних тактичних груп і угрупувань різноманітних сил.

В ході розмови Міністр оборони України уточнив, що потреба Військово-морських сил ЗС України складає 4 таких корвети. Президент України пропозицію міністра оборони схвалив.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...