"Країна наближається до економічного армагеддону: "Людина Єрмака" Уманський різко розкритикував "Велике будівництво" Зеленського за корупцію та витрату коштів "ковідного фонду"

ЗеКоманда сформувала корупційний картель для відмивання десятків мільярдів державних коштів, стверджує економіст, котрий пішов у відставку з офісу президента Зеленського

Відомий економіст Ігор Уманський, який напередодні звільнився з посади радника голови Офісу президента, заявив, що гроші із "ковідного фонду", які направили на будівництво доріг, освоїв дорожній картель та звинуватив владу у втраті адекватного сприйняття реальності, зазначають Патріоти України.

"З початку "Великого будівництва" почались зміни у вимогах до тендерної документації. За дивним "збігом обставин" новим вимогам відповідає лише шість компаній - улюбленці "долі", або "картель", як їх називають колеги.

Вигравати смачні тендери можуть лише вони. Але якщо придивитись - ці компанії не завжди будують дороги безпосередньо, а перепродають підряди субпідрядникам із дисконтом 30-40%".

Деталі: За словами Уманського, 2020 рік запам’ятається українцям надовго не лише через "недолугу" боротьбу із пандемією, а через "безпрецедентний рівень зростання корупції та втрату владою адекватного сприйняття реальності". Прикладом останнього, на його думку, є саме програма "Велике будівництво".

Він пояснює, що якщо скласти всі тендери цих шести компаній та вирахувати всі "дисконти", сума на будівництво складами близько 36 мільярдів грн. Саме таку суму додатково виділили Укравтодору із Фонду боротьби із коронавірусом.

Колишній міністр фінансів також вважає, що таку ж протяжність доріг можна було б збудувати, не чіпаючи гроші, які були заплановані на боротьбу із пандемією. Водночас, вважає Уманський, "ковідний фонд" штучно витратили.

"Країна наближається до економічного армагедону", – написав колишній радник Єрмака на своїй сторінці у facebook.


У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....