"Країна входить у нову фазу": Уряд Молдови йде у відставку

Прем'єр-міністерка Молдови Наталія Гаврилиця повідомила, що подає у відставку. Про це вона розповіла під час брифінгу у п'ятницю, 10 лютого, передають Патріоти України із посиланням на NewsMaker.

"Після півтора року перебування на посаді прийшов час оголосити про мою відставку", - сказала Гаврилиця, додавши, що країна входить нову фазу, в основі якої — безпека.

За словами міністерки, за час керування урядом їм вдалося впоратися із кризою біженців, а також вона розповіла про компенсацію витрат громадян на газ та електрику, початок будівництва нових ЛЕП, залучення нових інвестицій у Молдову, здачу в експлуатації доріг і мостів та інші реформи.

"Мені випала честь бути прем'єром Молдови. Я вірю в Молдову, в людей цієї країни і в те, що у нас все вийде. Закликаю вас бути згуртованими. Молдова буде країною, якою всі ми пишатимемося", — заявила вона на завершення своєї промови.

Президентка Молдови Майя Санду прийняла її відставку і подякувала за "величезну жертву та зусилля, спрямовані на те, щоб очолити країну під час таких криз".

"Незважаючи на безпрецедентні виклики, країною керували відповідально, з великою обережністю та самовідданою працею. У нас є стабільність, мир та розвиток там, де інші хотіли війни та банкрутства. Дякую, Наталю!", - написала президент.

Лідерка країни зазначила, що вона проведе консультації з парламентськими фракціями і оголосить кандидатуру на посаду прем'єра.

"Війна роботів": Окупанти вкрали у ЗСУ технологію ураження цілей, - Bild

неділя, 28 квітень 2024, 10:30

Аналітик BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке стверджує, що російські війська за Україною перейшли до застосування наземних дронів на полі бою, передають Патріоти України. Зазначається, що в січні експерт повідомляв, що поряд з безпілотниками У...

Ворог йде на загострення: На Луганщині фіксується збільшення штурмів та обстрілів з боку російських військ

неділя, 28 квітень 2024, 10:22

Російські загарбники збільшили кількість штурмів та обстрілів Луганської області, повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор, передають Патріоти України. "Загарбники значно збільшили кількість штурмів і обстрілів наших позицій та населених пункті...