Краще пізно, ніж ніколи: Україна зробила офіційну заяву щодо виборів в Білорусі

Крім України, до заяви приєдналися Чорногорія, Північна Македонія, Сербія, Албанія, Боснія і Герцеговина.

Україна приєдналася до заяви ЄС, яка характеризує недавні вибори в Білорусі як ті, що не відповідали міжнародним стандартам, повідомляють Патріоти України.

"За останні три тижні була оприлюднена одна декларація ЄС (11 серпня цього року), відкрита до приєднання третіх країн: "Білорусь: декларація Високого представника у закордонних справах і політиці безпеки від імені ЄС, щодо виборів президента". Україна приєдналася до зазначеної декларації", - повідомили в прес-службі МЗС.

Європейський союз в свою чергу закликав білоруську владу "негайно і беззастережно звільнити всіх затриманих", нагадуючи, що виборчий процес не відповідав міжнародним стандартам, очікуваним від держави-члена ОБСЄ. У заяві йдеться про можливість введення санкцій щодо осіб, відповідальних за насильство, необгрунтовані арешти і фальсифікацію результатів виборів. Крім України, до заяви приєдналися Чорногорія, Північна Македонія, Сербія, Албанія, Боснія і Герцеговина.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...