Краще пізно, ніж ніколи: Зеленський підписав указ про підвищення зарплат військовим

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про підвищення заробітних плат військовослужбовцям. Зокрема, у Збройних силах вони зростуть на 30% з 1 березня. Документ опубліковано на сайті Офісу президента України, зазначають Патріоти України.

Зокрема, у зв’язку з оголошенням 16 лютого Дня єдності Кабінету міністрів доручено передбачити підвищення грошового забезпечення військовослужбовців.

Передбачається, що з 1 березня зарплати у Збройних сил України підвищаться на 30%. Військовослужбовцям з Нацгвардії та Державної прикордонної служби передбачається доведення підвищення грошового забезпечення до 20% з початку 2022 року.

“Кабінету Міністрів України в одноденний строк затвердити план заходів, передбачивши, зокрема: забезпечення з 1 березня 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України на 30 відсотків та доведення до 20 відсотків від початку 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України”, – йдеться в тексті указу.

Крім того, уряд повинен на основі єдиної інформаційної платформи забезпечити щоденне інформування українців про реальну безпекову ситуацію.

Зеленський доручив створення на основі діючих інформаційних ресурсів єдиної інформаційної платформи “UАразом” для забезпечення щоденного інформування населення про реальний стан безпекової ситуації, заходи, що вживаються для зміцнення обороноздатності держави, а також організацію належної інформаційно-роз’яснювальної роботи про діяльність державних органів з питань забезпечення безпеки громадян.

Окрім цього в Україні ініціюють прискорення створення і функціонування системи територіальної оборони, належного ресурсного забезпечення заходів із підготовки громадян до національного спротиву.

“Державним органам забезпечити належне їх функціонування, перебування посадових осіб на роботі та виконання ними обов’язків відповідно до складеної присяги, а у разі виявлення порушень застосування в установленому порядку відповідних санкцій”, – йдеться в тексті документу.

Нагадаємо, Держбюджет-2022 передбачав збільшення видатки на забезпечення діяльності Збройних Сил України з 89, 4 до 97, 4 мільярдів гривень, що становило лише менш як 9%.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...