Кращі люди України: Кілька тисяч прокурорів фінансуватимуться Зеленським на рівні сотень тисяч українських науковців

Пріоритети держави Зеленського виявляються через Держбюджет. Чи виправдають законники такий аванс перед народом, залишається питанням.
Олексій Кущ. Фото: скріншот з відео.

У бюджеті України на 2020 рік майже зрівняли витрати на прокуратуру та науку. Про це в ефірі "Прямого" заявив економіст та фінансовий аналітик Олексій Кущ, передають Патріоти України.

"Людей цікавить не гола цифра зростання ВВП - 3% або 5%. Є таке поняття "інклюзія ВВП". Тобто, як цей ВВП просочується в доходи населення, який шар масла буде намазувати на ось цей соціальний бутерброд. І ми бачимо, що фактично ніякої інклюзії цього економічного росту не буде. Тобто люди не відчують це в реальних доходах, вони не відчують у своєму гаманці ці темпи зростання. Тому що мінімальна зарплата збільшується тільки на 550 гривень, а мінімальна пенсія складе трохи більше 1700 гривень ... Це нижче, ніж рівень прожиткового мінімуму.

Хоча, в принципі, чиновники вже нової влади говорили про те, що мінімальна пенсія буде на рівні прожиткового мінімуму, хоча б того статистичного - не реально, але статистичного прожиткового мінімуму. Але навіть це не дають людям. Я хотів би порівняти дуже цікаві цифри - це витрати на науку в розмірі 10 мільярдів гривень і витрати на прокуратуру в районі 7 мільярдів гривень або 8-ми. Фактично прокуратура у нас рівноцінна всім витратам на науку. В тому числі, на науку в університетах виділяється 800 мільйонів гривень. Це фактично цифра, яка ... скажімо так, середня фармацевтична європейська компанія виділяє такий бюджет на свої наукові дослідження", - наголосив Кущ.

"Тут дуже проста технологія, дуже проста взаємозалежність. Як зараз ростуть основні світові країни, як вони забезпечують Динамічне зростання? Справа в тому, що епоха, коли росли на сировину, росли на випуску якогось напівфабрикату, сировинних товарів, - вона вже закінчилася. Зараз завдання держави - це інвестувати і вище рівень соціального капіталу. Тобто потрібно інвестувати в медицину, в освіту, в науку, створювати високу якість людського капіталу. І це функція держави. А вже бізнес, використовуючи цей людський капітал, досягає високих темпів економічного зростання. Тобто завдання держави - це вище ефективність людського капіталу, інвестувати в освіту, в науку, в медицину. А завдання бізнесу - за допомогою вже більш високої якості людського капіталу інтенсивно розвивати економіку. Тому з такими інвестиціями в людський капітал у нас буде падіння, у нас по експоненті буде знижуватися рівень освіти і загальна ефективність людського капіталу. Тобто населення буде поступово в стан соціальної фрустрації опускатися", - додав він.

Джерело: Прямий

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...