"Кремль діятиме у межах гібридної війни": Екс-міністр оборони Загороднюк розповів, чому повномасштабного вторгнення ймовірно не буде

Москва розпочала новий етап гібридної агресії, щоб не допустити членство України в НАТО. На країну чекає напружений період. Про це в інтерв'ю заявив колишній міністр оборони України, а нині голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк, передають Патріоти України.

Екс-міністр висловив упевненість, що президент РФ Володимир Путін піде на все, щоб залишити Україну у зоні свого впливу. Він не піде лише на ті кроки, які загрожуватимуть розвалом самої Росії. Наразі, зазначив Загороднюк, Путін грає "на слабко" із Заходом, щоб змусити відмовитися від євроінтеграції України. Для цього він стягнув війська до українських кордонів та на окуповані території, паралельно висуваючи ультиматуми США та НАТО щодо “Ялти-2”.

Екс-міністр запевнив, що 100-тисячне угруповання військ, яке сьогодні сконцентровано біля українських рубежів, недостатнє для повномасштабного вторгнення. "Це насамперед психологічний тиск", - сказав Загороднюк. Він вважає, що у Москві були дуже стурбовані прогресом у русі України до НАТО, через що й пішли на активні дії. У Кремлі можуть думати, що це їхній “останній шанс”.

"Ми абсолютно впевнені, що широкомасштабна військова операція... із захоплення всієї України буде кінцем Росії у тому вигляді, в якому ми її знаємо", - заявив колишній міністр. Він вважає: у Кремлі усвідомлюють ці ризики і те, що утримати захоплені території довго не вдасться.

Навіть на невелику військову операцію із захоплення нової частини України Кремль не піде, вважає Загороднюк, оскільки це тільки підштовхне посилення її оборони та рух до НАТО. Колишній міністр вважає, що Кремль намагатиметься залишитись у межах гібридної війни, щоб мінімізувати свої ризики.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...