"Крім фізичного каліцтва, метою завжди є психологічне травмування": "Редіс" розповів, як у РФ знущаються з полонених "азовців"

У Росії продовжуються незаконні "суди" над полоненими "азовцями", яких жорстокою катують як фізично, так і психологічно. Про це командир 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" Нацгвардії України Денис Прокопенко з позивним "Редіс" написав на сторінці у Фейсбуці, передають Патріоти України.

"На сьогодні рф порушила кожну з норм Женевських конвенцій. До військовополонених азовців застосовують всі можливі види тортур. Нашим полоненим побратимам завдають серйозних тілесних ушкоджень, катують струмом і водою, морять голодом і спрагою. Крім фізичного каліцтва, метою завжди є психологічне травмування", - розповів командир легендарної бригади.

На думку "Редіса", ці так звані "суди" у Росії покликані "покращити позицію рф в процесі обмінів полоненими" та "унеможливити регулярні обміни".

"Підрозділ, який показав і продовжує демонструвати високу ефективність на полі бою, цілеспрямовано дискредитують у звичний для Москви спосіб...Це публічні символічні процеси, які не мають нічого спільного із буквою закону й покликані покарати найвідданіших та найхоробріших українських бійців за їхню любов до країни. Московська тиранія жорстоко карає героїв за сміливий спротив її загарбницьким амбіціям", - підкреслив він.

Серед поранених - голова адміністрації: Окупанти вдарили касетними боєприпасами по Вовчанську під час евакуації цивільних

четвер, 16 травень 2024, 19:28

У четвер, 16 травня, російські окупанти здійснили черговий обстріл Вовчанської громади Харківської області. У результаті - поранення отримали кілька мешканців, зокрема, керівник міськадміністрації. Про це повідомив голова Харківської обласної державної...

Китай і Росія наполягають на "політичному" вирішенні війни в Україні: Сі Цзіньпін зробив заяву

четвер, 16 травень 2024, 18:56

Лідер КНР Сі Цзіньпін під час пресконференції з правителем РФ Володимиром Путіним заявив, що Китай і РФ виступають за політичне врегулювання війни в Україні, яку розпочала Росія під керівництвом Путіна. Днталі: Путін наразі перебуває із візитом у Китаї...