"Крым Путин не отдаст. Для него отдать Крым - значит покончить с собой", - політолог Бєлковський

На думку Станіслава Бєлковського, якби в Кремлі отримали гарантії підписання якогось документа, який гарантує зняття санкцій з Росії в обмін на врегулювання конфлікту на Сході України, то політикам би вдалося домовитися.

Крим президент РФ Володимир Путін точно не "поверне" під українську юрисдикцію, а питання Донбасу всерйоз обговорюється між Києвом і Москвою. Про це заявив Станіслав Бєлковський в інтерв'ю Олесі Бацман, передають Патріоти України.

"Крым не вернет точно совершенно, этот вопрос для него даже не обсуждается. Про это надо сразу забыть, а что касается Донбасса - да, возврат отдельных районов Донецкой и Луганской областей под украинскую юрисдикцию вполне серьезно обсуждается и возможен, но никто не обещает Путину за это снятие санкций", - зазначив політолог.

На думку Бєлковського, якби в Кремлі отримали гарантії підписання якогось документа, який гарантує зняття санкцій з Росії в обмін на врегулювання конфлікту на Сході України, то політикам би вдалося домовитися швидше. "Россия этого добивается, но пока не добилась. А пока не добилась, она не будет бежать впереди паровоза с возвратом Украине фактического контроля над ОРДЛО", - визнав він.

Експерт зазначив, що незалежно від позиції Києва і Москви окремі райони самі не поспішають повертатися до складу України, пам'ятаючи про велику кількість жертв серед місцевого населення. "Кроме того, Путин всегда может ссылаться на невыполнение Минских соглашений, что в законодательство Украины не внесены никакие акты, которые бы определяли особый правовой статус отдельных районов Донецкой и Луганской областей, не проводят выборы по украинскому законодательству, - зазначив Бєлковський. - Крым Путин не отдаст. Для него отдать Крым - значит покончить с собой. Этого не будет. Это не вопрос, решение которого увидим на своем веку. С Донецком и Луганском другое дело. Этот вопрос решаемый, просто никто ничего не делает, чтобы его решать".

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...