Критично важливі на лінії фронту: Канада передасть Україні понад 800 високотехнологічних багатофункціональний БПЛА SkyRanger R70

Канада передасть Україні понад 800 багатоцільових безпілотників SkyRanger R70. Про це заявив міністр оборони Канади Білл Блер, передає у понеділок, 19 лютого, Reuters.

Зазначається, що дрони надасть компанія Teledyne з Ватерлоо, Онтаріо, їхня загальна вартість становить понад 95 млн канадських доларів (70,44 млн доларів США).

"Сьогоднішнє оголошення гарантує, що Україна отримає безпілотники, необхідні для виявлення та ідентифікації цілей, які є критично важливими для боротьби. Канада буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - сказав Блер.

Допомога фінансується за рахунок 500 млн канадських доларів на військову допомогу, оголошену прем'єр-міністром Джастіном Трюдо під час візиту до Києва минулого року.

Видаання нагадує, що починаючи з лютого 2022 року, Канада виділила понад 9,7 млрд канадських доларів на допомогу Україні, зокрема понад 2,4 млрд канадських доларів на військову допомогу.

Базові тактичні характеристики

R70 має набір корисних навантажень дальньої дії, високої роздільної здатності, стабілізованого денного світла та ІЧ-зображення. Подвійний EO/IR, встановлений спереду, забезпечує ширококутну денну та нічну ситуаційну обізнаність та огляд пілотування при використанні з неоптичним корисним навантаженням.
Постійне спостереження
Завдяки системі автоматичної заміни в повітрі (AIR) оператори можуть постійно дивитися на ціль, змінюючи кілька R70 у режимі реального часу. Встановлюваний на місці силовий трос забезпечить постійне спостереження у фіксованому місці для безпеки FOB або подібних місій.
Доставка корисного вантажу
Завдяки новому корисному навантаженню Osprey для транспортування та доставки оператори R70 можуть швидко прикріплювати, переносити та доставляти майже будь-які об’єкти вагою до 2 кг для передового поповнення, вилучення активів або інших спеціалізованих місій.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...