​Кривавий злочин Кремля. Застрелили в спину: Що говорив вбитий п'ять років тому Нємцов про Україну і Росію

Вбитий у Москві російський опозиційний політик Борис Нємцов, який був одним із найзатятіших противників путінського режиму, за життя багато говорив про Україну і Росії, а також засуджував вторгнення на Донбас і анексію Криму, передають Патріоти України.

Борис Нємцов, співголова російської опозиційної політичної партії "РПР-ПАРНАС" послідовно критикував рішення російської влади. Він неодноразово виступав проти анексії Криму, війни на Донбасі і підтримки Кремлем терористів так званих ЛНР-ДНР. Нємцов був одним з небагатьох російських діячів, хто не побоявся підписатися під "Резолюцією Маршу Миру" - документом, в якому у російської влади вимагали негайно вивести всі війська РФ з української території. Після смерті політика стало відомо, що він працював над доповіддю про те, що на сході України на боці бойовиків воюють російські війська.

"Як тільки Україна почне робити економічні реформи і доб'ється якихось успіхів у цьому напрямку, як тільки українська армія буде боєздатною в повному обсязі, а не триматися на волонтерах і добровольцях, настане прорив. Путін, як будь-який бандит, поважає силу. Поки Україна слабка, в кризі, поки вона не почне з кризи вибиратися, ніякого взаєморозуміння, а, точніше кажучи, осудності з боку Путіна не побачите", - писав Нємцов.

Він описував конфлікт між Україною і Росією.

"Щоб підняти рівень дестабілізації в Україні, Путін, на мій погляд, готовий на глибоку економічну кризу в РФ. За моїми відомостями, він сказав своїм людям з ближнього кола: "Готуйтеся до того, що санкції триватимуть 10 років". Значить, він збирається ще 10 років вести цю криваву війну", - вважав Нємцов.

Також він говорив і про окупований Росією Крим.

"Референдум" в Криму було проведено по чуровсько-путінськи і ніколи не буде визнано в світі. Крим - невизнана в світі територія, що прирікає її на животіння. Прикладів маса - Придністров'я, Осетія, Абхазія", - відзначав Нємцов.

Політик висловлювався і про долю народу.

"Права кримськотатарського народу - корінного народу півострова грубо порушуються. Лідери кримських татар піддаються репресіям і гонінням, а Мустафі Джемілєву заборонений в'їзд до Криму зовсім. Йдеться про народ чисельністю 300 тисяч чоловік, який не так давно пережив жорстокі сталінські репресії і депортації", - говорив Нємцов.

Він підтримував Україну й описував ситуацію, як її бачить.

"Те, що Україна програла інформаційну війну - це факт. Але те, що ви не повинні з цього приводу сильно переживати - це теж факт. Ви ж не нацистська держава", - говорив російський опозиційний політик.

Крім того, Нємцов робив заяви про саму Росії, що й не подобалося Путіну.

"Насправді проблема Росії - це росіяни. Головний ворог Росії - це ми самі, наше багатовікове рабство, лицемірство і одночасно чиношанування, бажання облизати начальника незалежно від його рангу. Типова поведінка нашої людини: спочатку самозабутньо облизувати начальника - директора корпорації або президента країни - і отримувати від цього глибоке задоволення, а потім, коли ця людина спіткнеться, увіткнути йому ніж у спину. Такий народ, іншого немає. Російський народ, за великим рахунком, розділений на дві нерівні групи. Одна частина - це нащадки кріпосних, люди з рабською самосвідомістю", - відзначав співголова російської опозиційної політичної партії "РПР-ПАРНАС".

Його однією з коротких фраз, що запам'ятовуються, стала: "Цензура - це коли чиновник знає - що б він не зробив, його не викриють".

Нагадаємо, 27 лютого 2015 року, на Великому Москворецькому мосту в Москві, Борис Нємцов був вбитий. Його застрелили в спину - злочинці випустили в політика чотири кулі і зникли. Відверто політичне вбивство Нємцова викликало хвилю обурення не тільки в Росії, але і у всьому світі.

У вбивстві Нємцова офіційно визнали винними: Заура Дадаєва, Анзора Губашева, Шадіда Губашева, Темірлана Ескерханова, Хамзата Бахаєва. У 2017 році їх засудили до тюремного ув'язнення - від двадцяти років (Дадаєв) до одинадцяти (Бахаєв). Безпосередній замовник вбивства так і не був знайдений.

Щорічно 27 лютого в Москві проводиться Марш пам'яті Бориса Нємцова. Кожен раз на цих маршах відбувалися масові затримання учасників. На місці вбивства Нємцова, на Великому Москворецькому мосту, волонтери створили неофіційний меморіал. Московська влада раз по раз знищує його, але трохи згодом меморіал з'являється знову.

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...