​Куди "слуги" спрямували державні кошти, наразі конче необхідні для оборони: Міністр інфраструктури анонсував третій сезон "Великого будівництва"

Десятки мільярдів «годівниці» можновладців витрачатиметься зі швидкістю 24/7. У планах «Велике будівництво-2022» оновити 5 500 км державних доріг та 300 штучних споруд. Гроші вже розподілені і вірогідно заряджені підрядникам.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков оголосив, що через кілька тижнів стартує 3-ій масштабний будівельний сезон програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». Про це він повідомив у своєму Facebook, повідомляють Патріоти України з посиланням на.

Зокрема, у планах програми на цей рік побудувати та відновити 5 500 км державних доріг та 300 штучних споруд. В рамках оновлення залізниці готуються відремонтувати 750 км залізничних колій та закупити 1500 нових вантажних вагонів. Продовжується будівництво нових злітно-посадкові смуг.

Також стартує модернізація міжнародних автомобільних пунктів пропуску. Розпочинається розбудова перших пілотних 6-ти Національних природних парків, старт оновлення 6 Дніпровських судноплавних шлюзів, масштабні будівельні роботи в українських портах тощо.

«Зараз, як ніколи, важливо вірити у спроможність держави оперативно реагувати на потенційні загрози – та послідовно дотримуватися поставлених цілей. У нашій команді усі працюють у режимі 24/7. Ми на постійному зв’язку з нашими міжнародними партнерами та українським бізнесом», – наголосив Олександр Кубраков.

Він розповів, що Міністерство працює над усуненням загроз, пов’язаних з російською агресією.

Напередодні, нагадав він, було прийнято рішення про виділення 16,6 млрд грн з резервного фонду Державного бюджету України для гарантування безпеки польотів літаків у повітряному просторі країни. Паралельно завершується обстеження морського коридору між західною межею району незаконних морських навчань РФ та південно-східним краєм Дністровської банки.

«Українське небо відкрите, порти у Чорному морі працюють у штатному режимі – продовжуємо забезпечувати стабільну роботу інфраструктурної галузі», – розказав Кубраков.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко повідомив, що в рамках програми цього року планують реалізувати 715 об'єктів по всій країні.

Для ПУ, Лесь Лісовик

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...