Кулеба відреагував на істерику міністра закордонних справ Угорщини, про переслідування угорських діячів в Україні

Дії СБУ щодо підривної установи, що маскувалась під благодійний фонд, та окремих місцевих депутатів Закарпатської області, викликало бурхливу реакцію МЗС сусідньої країни, зазначають Патріоти України. Так міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто у відеозверненні від 30 листопада заявив, що Україна здійснює заходи щодо дестабілізації відносин з Угорщиною, і його країна має намір поскаржитись у НАТО на дії України щодо закарпатських угорців.

«Ми будемо відстоювати закарпатських угорців на всіх міжнародних форумах», – підкресли Сіярто

У свою чергу МЗС України діє набагато розважливіше. Дмитро Кулеба 1 грудня зустрівся з мадярським послом Іштваном. Ійдярто, щоб обговорити ситуацію на Закарпатті та відносини між країнами.

Міністр назвав неприпустимою ситуацію, коли громадяни України – депутати об’єднаних територіальних громад на своєму інавгураційному засіданні співають національний гімн будь-якої іншої іноземної держави, зокрема Угорщини.

Міністр закордонних справ України закликав угорську сторону уникати кроків та заяв, які створюють "деструктивну емоційну напругу" в українсько-угорських відносинах.

Також Кулеба поінформував угорського дипломата, що слідчі дії правоохоронних органів в Закарпатській області відбуваються в межах повноважень СБУ щодо окремих громадян України, і жодним чином не спрямовані проти угорської національної меншини.

"Будь-які твердження про те, що в Україні нібито має місце "залякування" угорської громади або її частини, є безпідставною спекуляцією. В Україні як правовій державі діє принцип індивідуальної, а не колективної відповідальності", – заявив міністр.

Він підкреслив, що всі громадяни України рівні перед законом незалежно від національності та етнічного походження.

Нагадаємо, 30 листопада в мережі оприлюднили відео, як на Закарпатті новообрані голова і члени ОТГ співали гімн Угорщини після присяги, замість державного гімну України ,як мали за регламентом.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...