Кума Х...йла попередили заздалегідь? "Літаки Медведчука" незадовго до накладення санкцій перегнали до Швейцарії (відео)

Три з п'яти чартерних літаків, які потрапили під санкції через діяльність співголови «Опозиційної платформи-За життя» Віктора Медведчука, перед засіданням РНБО перегнали в Сент-Галле (Швейцарія), передають Патріоти України із посиланням на Bihus.info.

Зазначається, що в цьому містечку зареєстрована компанія «Інтернешнл Трейдинг Партнерс» - співвласник українського «ПрикарпатЗахідтранс». Вона по суті стала причиною введення обмежень за володіння частиною нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок», призначеного для перекачування дизеля з РФ і РБ в Україну і Європу.
У рішенні РНБО сказано про введення санкцій проти п'яти офшорних компаній. Останні і вказані власниками лайнерів.

Дві з них напряму пов’язані з нардепами Віктором Медведчуком і Тарасом Козаком, адже народні депутати в різний період користувалися бортами, записаними на ці фірми. Третя компанія записана на дружину Ігоря Кушніра – президента будівельного холдингу “Київміськбуд”. Кушнір вже встиг заявити про те, що санкції найвірогідніше були накладені помилково.

Четверта компанія пов’язана з екснардепом і бізнесменом Віталієм Хомутинніком. Останній підтвердив, що компанія належить йому, на цю компанію зареєстровано лише літак і також заявив про помилковість накладення санкцій.

П’ята компанія з санкційного списку – WHPA AVIA LTD – зареєстрована на Віргінських островах. Додаткової інформації про цю фірму журналістам знайти не вдалося, але можна припустити, що ця структура пов’язана з компанією з дуже схожою назвою – WHPA LIMITED, яка пов’язана з російським бізнесменом Сергієм Сударіковим. Останнього ЗМІ називають наближеним до очільника “Роснєфті” і давнього друга президента РФ Володимира Путіна Ігоря Сєчіна.

Група компаній “Регіон”, яку контролює Сударіков, за інформацією “Схем”, також може бути пов’язаною і з оточенням самого Віктора Медведчука. Літаки усіх трьох вищеназваних офшорок, попри заяви Кушніра і Хомутинніка про помилковість і непов’язаність, в період з 10 по 21 лютого вилетіли в аеропорт поблизу містечка Сент-Галлен у Швейцарії, де, за інформацією журналістів, лишаються досі.

Саме в Сент-Галлені юридично прописана фірма “Інтернешнл Трейдінг Партнерс” – співвласник українського “Прикарпатзахідтрансу”, яка по суті і стала причиною накладення санкцій через володіння частиною нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок”, призначений для перекачування дизелю з Росії та Білорусі до України і Європи.

Саме з цією швейцарською компанією та з її власником – Анатолієм Шефером – і пов’язують Віктора Медведчука та його оточення, яке нібито і заробляло на володінні нафтопроводом. Щоправда, в ОПЗЖ раніше вже спростовували інформацію про причетність Медведчука до “труби”. Після накладення санкцій цю частину “труби Медведчука” повинні передати в управління Нацагенству з розшуку і управління активами.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...