Купили собі джипи та айфони за гроші на ЗСУ: На Тернопільщині судитимуть псевдоволонтерів

У Тернопільській області псевдоволонтери зібрали 2 млн грн пожертвувань на користь Збройних сил України та використовували їх для власного збагачення, передають Патріоти України.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, на початку повномасштабного вторгнення Росії два брати вирішили зайнятися волонтерством і збирати гроші на підтримку ЗСУ.

На зібрані на підтримку ЗСУ пожертви вони придбали для власного використання Range Rover і Audi-Q5, а також мобільні телефони Apple IPhone 13 Pro Max, ювелірні вироби та інші матеріальні цінності.

При цьому в соцмережах псевдоволонтери регулярно публікували відеозвіти про нібито передачу на території активних військових дій автомобілів та інших речей військовослужбовцям.

У ході обшуків правоохоронці виявили та вилучили незаконно придбані автомобілі, мобільні телефони, понад 200 тис. грн, 37 тис. доларів США, понад 2 тис. фунтів стерлінгів та майже 7 тис. євро.
Прокурори Тернопільської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно двох псевдоволонтерів та дружини одного з них. Зловмисників звинувачують у використанні благодійних пожертвувань для особистого збагачення під час воєнного стану (ч.3 ст. 201-2 КК України).

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...