"Кидатимуть все": Про що говорить епізод із втратою окупантами гелікоптера біля Авдіївки, - Коваленко

"У районі Авдіївки знищено ударний російський гелікоптер Ка-52. Новина шикарна, як на мене, за багатьма показниками. Цих гелікоптерів стає на озброєнні у росіян все менше, а їх виробництво - це не знімати Т-62 з консервації і, скажу так, навіть не Т-90 клепати на "Уралвагонзаводі", пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко для "ІС", передають Патріоти України.

"Але є нюанс. Гелікоптер був збитий із ПЗРК. Оптимально за умов лінії бойового зіткнення це 3-4 км. Тобто Ка-52 підлетів до ЛБЗ настільки близько, що був збитий із ПЗРК? Чому? Тільки тому, що його використовували як компенсацію артилерії, для ударів методом кабрування НАРами.

Перша думка – росіянам не вистачає на Авдіївському напрямку артсистем і вони почали застосовувати Ка-52 як повітряну ерзац-артсистему. Логічно, і це не вперше, але не так.

Російські війська намагаються всіма наявними засобами максимально прискорити захоплення Авдіївки і буквально 2 дні тому я писав про те, що перед командуванням ГВ “Юг” було поставлено завдання захоплення міста протягом найближчих двох тижнів. І ось, на забій вже за максимальним зближенням кидають гелікоптери. Їм нічого не шкода, головне – впоратися до послання путіна на федеральних зборах.

У цілому епізод з погляду втрат технічної компоненти – дуже позитивний, але як у тенденції російського командування “за ціною не постоїмо” – не особливо. Кидатимуть все заради ситуативно-локаційного результату".

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...