"Кинджали" біля Мінська не несуть додаткової загрози Україні, це для Європи, - речник Повітряних сил ЗСУ

Розміщення Росією в Білорусі ракет "Кинджал" не несе додаткової загрози для України, скоріше – це бажання справити враження на Європу. Про це сказав речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат на брифінгу, передають Патріоти України.

Ігната запитали, як може вплинути на ситуацію в українському небі появу в Білорусі російських ракет "Кинджал", про яку повідомила британська розвідка 1 листопада. "Не може ніяк, – відповів спікер Повітряних сил. – Вплинути може зменшення кількості цих "Кинджалів" або їхня повна відсутність".

Він пояснив, що ракети "Кинджал" летять на відстань до 1000 км і запускаються з літака, як правило з Міг-31К, тому вони однаково загрожують Україні незалежно від того, де зберігаються ракети, або від того, де перебуває літак – у Криму, у Росії чи Білорусі.

"Перебування на території Білорусі – це більше загроза не так Україні, як брязкання цією зброєю на адресу західних країн, Європи", – сказав Ігнат.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...