Китайський Майдан, все дуже жорстко: У Гонконзі демонстранти у відповідь на насилля поліції штурмом оволоділи парламентом, встановивши прапор британського підданства

1 липня люди увірвалися до будівлі місцевого парламенту та взяли її під свій контроль. Учасники акцій протесту в Гонконзі після штурму парламенту увійшли до зали засідань і вивісили британський колоніальний прапор на головній трибуні (коли прав та свобод було набагато більше, вважають протестувальники.-ред.), зазначають Патріоти України.

Захопленню будівлі законодавчої ради передувало кількагодинне блокування входу до неї, під час якого демонстранти за допомогою металевих труб та інших предметів розбивали укріплені скляні двері та скляні панелі поруч з дверима, передає агенція новин dpa.Зовні стіни розмальовані графіті. Після захоплення будівлі демонстранти позривали портрети посадовців парламенту Гонконгу та розтрощили камери відеоспостереження.

Як уточнює CNN один з учасників протесту спробував повісити колоніальний прапор Гонконгу на гербі адміністрації. Однак прапор не утримався на гербі, тому його пофарбували в чорний колір. Прапор повісили на трибуні спікера Законодавчої ради.

У головному вестибюлі Законодавчої ради демонстранти написали на стіні «HK Gov f ** king disgrace» англійською мовою. Пошкоджені меблі, комп’ютери та монітори.

Масові протести в Гонконзі поновилися вранці 1 липня. Протестувальники вийшли на вулиці і перекрили низку магістралей. Демонстрації присвячені річниці повернення Гонконгу Китаю Великою Британією. 1 липня 1997 року Гонконг отримав статус спеціального адміністративного району Китаю терміном на 50 років відповідно до проголошеного Пекіном курсу «одна країна, дві системи». В останні роки колоніальний прапор став звичайним явищем для протестів.

Останніми тижнями сотні тисяч жителів Гонконгу виходили на демонстрації проти ухвалення закону про екстрадицію правопорушників за запитом китайської влади. За даними організаторів, в акціях брали участь понад мільйон людей. Це були найбільші протести в Гонконзі з часу передачі цієї колишньої британської колонії Китаю в 1997 році.

На тлі масових протестів 15 червня глава адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила, що розгляд законопроєкту про екстрадицію до КНР призупинений на невизначений строк, оскільки громадськість висловлює сумніви щодо цього документа, а в місті потрібно відновити спокій. Раніше Лам рішуче підтримувала законопроєкт про екстрадицію.


Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...