"Леоніда Макаровича було не впізнати": На засіданні ТКГ Кравчук довів Гризлова до припадку, - Казанський

Росіянин настільки розлютився, що навіть від відеозв'язку відключався.

На засіданні Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі глава української делегації Леонід Кравчук довів главу російської делегації Бориса Гризлова до припадку. Про це повідомив в Facebook представник України в ТКГ Денис Казанський, передають Патріоти України.

За його словами, росіяни і їхні представники більш-менш адекватно спілкувалися тільки в підгрупі з безпеки. Робота гуманітарної та політичної підгруп були повністю заблоковані через відмову російської сторони щось обговорювати до тих пір, поки Верховна Рада не скасує постанову про проведення чергових місцевих виборів від 15 липня 2020 року.

"Леоніда Кравчука сьогодні було прямо не впізнати – повна протилежність тому образу, який ми спостерігаємо в публічному спілкуванні. З Гризловим він спілкувався досить жорстко, і в підсумку довів російського представника до припадку. Ніколи раніше не бачив Гризлова в такому стані – той від злості навіть від відеозв'язку відключався", - написав Казанський.

Він зазначив, що українська сторона намагалася апелювати до гуманності. Однак представники Росії шантажували обміном полонених, відмовляючись навіть погоджувати списки. "Відмовою від обміну бойовики прирікають на страждання не тільки українських полонених, але і своїх власних, які знаходяться в українських в'язницях. Але ці заклики ніякої дії не справили, оскільки, по всій видимості, полонені бойовики для росіян не представляють жодної цінності. Набагато важливіше провокувати скандал через документ, який взагалі не має відношення до ОРДЛО і стосується лише виборів на підконтрольній території", – повідомив представник України.

Він також повідомив, що російська сторона почала активно педалювати тему повернення переговорів до Мінську. "Мабуть дуже потрібно зараз зміцнити розхитаний авторитет Олександра Лукашенка. Але ми, в силу солідного віку наших переговірників, не можемо наражати на небезпеку їхнє здоров'я. Пандемія лютує, тож поки тільки відеозв'язок", – .резюмував Казанський.

На засіданні ТКГ представники РФ намагалися шантажувати українців.

Не хочуть вмирати за Путіна: Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року

середа, 24 квітень 2024, 10:49

З початку "часткової" мобілізації у вересні 2022 року Росія засудила 7400 окупантів, яких підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. За даними російської медіагрупи "Медіазона", у бер...

Ворог влаштував "полювання": Стало відомо, куди війська РФ влучили в Одесі

середа, 24 квітень 2024, 10:37

Армія РФ вранці 24 квітня завдала удару по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки у місті Одеса, військовослужбовці не постраждали, передають Патріоти України. Дослівно: "Російська Федерація завдала удару по місцю зберігання виведеної ...