"Лежить як опція на столі": Арестович дав прогноз, чи влаштує Росія нові "референдуми" в Україні

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович розповів, що наразі не бачить ознак підготовки до проведення референдумів окупантами на захоплених територіях. Водночас такий сценарій розглядається владою РФ, передають Патріоти України.

Про це Арестович сказав в ефірі програми "ФейгінLIVE" 10 травня. "Я не бачу ознак підготовки референдумів зараз. Воно лежить як опція на столі, воно розглядається. Окремі епізоди підготовки ми спостерігали до цього, але після 9 травня не видно ні політичної підготовки, ні ідейної, ні підготовки на місцевості. А ось пограбування території видно", – розповів він.

Арестович додав, що якщо Кремль дійсно намагається уникнути "глобальної війни", як заявив 9 травня президент РФ Володимир Путін, то найближчим часом окупанти референдуми не проводитимуть. Це різко загострить "обстановку, санкції й так важкого становище" РФ, вважає радник керівника ОП.

"Я оцінюю ймовірність (проведення референдумів. – Ред.) як низьку, але це не означає, що трохи пізніше не може бути проведено референдум. Але це ескалація, їм (владі РФ. – Ред.) зараз точно не до ескалації, тому що немає чим відповідати на ескалацію та немає чим її забезпечувати", – пояснив Арестович.

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...