Ліквідація Владлена Татарського: МВС РФ почало полювання на нібито причетного українця з Донбасу

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук громадянина України Юрія Денисова, повідомляється на сайті відомства. Його раніше назвали причетним до вбивства російського пропагандиста Владлена Татарського, зазначають Патріоти України.

35-річний чоловік з міста Сніжне в Донецькій області, окупованого росіянами в 2014 році, за версією російських силовиків, в лютому 2023 року через Латвію приїхав з Києва до Москви, де збирав відомості про татарського.

Після чоловік нібито передав раніше затриманій мешканці Санкт-Петербурга Дар'ї Треповій статуетку з вибухівкою, яку вона принесла на зустріч з пропагандистом. Російське видання "Дождь" повідомляє, що, за даними ГИБДД, в 2017 році Денисов неодноразово приїздив в так звану "ДНР" на автомобілі Mercedes, зареєстрованому в Україні.

Ліквідація Татарського - що потрібно знати

2 квітня в Санкт-Петербурзі в кафе "Стріт-бар", що раніше належав ватажкові "вагнерівців" Євгену Пригожину, проходив "творчий вечір" російського "воєнкора" і пропагандиста Владлена Татарського. У приміщенні кафе прогримів вибух, в результаті якого Татарський був ліквідований, близько 40 людей постраждали.

Російські спецслужби швидко знайшли винного і заявили, що 26-річна росіянка Дар'я Трепова, яка брала участь в антипутінських мітингах, пронесла на зустріч статуетку з вибухівкою.

Незабаром ФСБ РФ опублікувало нову версію, знайшовши у злочині "український слід". Нібито разом з росіянкою Дариною Треповою в підготовці до вбивства "воєнкора" брав участь громадянин України Юрій Денисов – він передав статуетку з вибухівкою. Російське відомство також опублікувало фотографію його водійського посвідчення.

У самій Росії відповідальність за вбивство взяла на себе партизанська організація "Національна республіканська армія". У ній заявили, що "ця акція підготовлена і здійснена автономно", тобто без допомоги іноземних держав і їх спецслужб.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...