"Любий друг" прагне крові колишніх соратників: Скандальний екс-нардеп вимагає заборонити виїзд за кордон Порошенку і ще 180 високопосадовцям

Давид Жванія подав позов до Національної поліції, Служби безпеки Адміністрації Державної прикордонної служби про заборону виїжджати за кордон президенту Петру Порошенку, голові Верховної Ради Андрію Парубію та іншим чиновникам.
Давид Жванія. Фото: InfoResist.

Колишній народний депутат Давид Жванія звернувся в Окружний адміністративний суд Києва з вимогою заборонити президенту України Петру Порошенку та іншим високопоставленим особам, у тому числі суддям Верховного суду, залишати територію держави протягом року після виборів. Про це повідомляє прес-центр суду, передають Патріоти України.

Екс-нардеп подав позов до Національної поліції, Служби безпеки Адміністрації Державної прикордонної служби про заборону виїжджати за кордон президенту Петру Порошенку, голові Верховної Ради Андрію Парубію та іншим чиновникам, в тому числі і суддям Верховного Суду та апеляційного суду, протягом одного року після проведення парламентських і президентських виборів та протягом одного року після їх звільнення.

Позивач також просить визнати протиправною бездіяльність Нацполиції і СБУ. На думку Жванії, силовики не вживають заходів щодо вищевказаних осіб, які, на його думку, здійснювали корупційні злочини.

Жванія також вважає протиправною бездіяльність Державної прикордонної служби, яка розробила законодавчі зміни про заборону виїжджати за кордон чиновникам протягом 1 року після проведення парламентських і президентських виборів.

Серед третіх осіб – чиновників також заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, директор НАБУ Артем Ситник, нардепи, члени уряду та інші. Всього позивач вказав 180 третіх осіб.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...