Людина з найближчого оточення Путіна прямо висловила йому невдоволення війною, - ЗМІ

Нові дані американської розвідки в поєднанні з коментарями російських офіційних осіб свідчать про розбіжності у вищому ешелоні російської влади. Стало відомо про невдоволення війною особи з близького оточення російського диктатора Володимира Путіна. Про це повідомляє The Washington Post, передають Патріоти України.

Згідно з інформацією, отриманою американською розвідкою, член найближчого оточення Володимира Путіна за останні тижні висловив незгоду безпосередньо російському президенту з приводу ведення війни в Україні. Незгоду члена найближчого оточення Путіна визнали достатньо суттєвою, щоб її включили до щоденного брифінгу президента Байдена, кажуть джерела видання.

"З початком окупації ми стали свідками зростання тривоги з боку найближчого оточення Путіна. Наші оцінки свідчать про те, що вони особливо спричинені нещодавніми російськими втратами, неправильним напрямком і значними військовими недоліками", – сказав представник західної розвідки.

За словами одного з людей, невдоволення, яке висловив член найближчого оточення Путіна, стосувалося того, що інсайдер вважає неправильним управління військовими зусиллями і те, як відбувається військова кампанія.

Другий високопоставлений західний чиновник сказав, що внутрішня напруженість відповідає тому, як військова кампанія йде для росіян і яка атмосфера панує в Кремлі. "Є багато людей, які переконані, що це не все добре або не є правильним курсом дій", – каже чиновник.

Речник Кремля Дмитро Пєсков визнав, що серед російських лідерів були розбіжності та дебати, оскільки Путін зіткнувся з такими важливими рішеннями, як мобілізація. "З приводу таких моментів є розбіжності. Дехто вважає, що ми повинні діяти інакше. Але це все частина звичайного робочого процесу. Є робочі суперечки: про економіку, про проведення військової операції. Є суперечки щодо системи освіти. Це частина нормального робочого процесу, і це не ознака розколу", – сказав Пєсков.

Російський чиновник в розмові з цього тижня сказав, що не чув про будь-які прямі виклики Путіну з найближчого оточення. Але "є протести" голів парламентських комітетів щодо того, як президент і військові ведуть війну. "Про те, чому армія не забезпечена належним чином, про те, чому кампанія йде не так, як треба", – сказав чиновник.

Високопоставлені співробітники служби безпеки в Європі заявили, що їм не відомо про те, щоб хтось наважився кинути виклик Путіну безпосередньо під час подій в Україні, і додали, що вони не бачили звітів розвідки США про критику на адресу Путіна.

Незважаючи на це, деякі з цих чиновників заявили, що тріщини стають дедалі очевиднішими на багатьох рівнях російської системи.

Один високопоставлений чиновник європейської служби безпеки зазначив, що Путіна в Кремлі критикують за спиною. "Вони думають, що він упертий, одержимий Україною. Це одержимість, яку вони не обов’язково поділяють", – сказав чиновник.

Другий представник служби безпеки в Європі сказав, що у РФ є цап-відбувайло.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...