"Локальні результати вже є": Експерт оцінив "абсолютно нову тактику" ЗСУ у Курській області

Військовий експерт Михайло Жирохов в ефірі Radio NV розповів про перші здобутки Курської операції, яка триває, передають Патріоти України.

«Локальні результати вже є і про них, думаю, вже можна говорити — і про тисячі полонених, і про знищені російські колони [техніки], про втрати росіян. Якщо на донецькому або іншому напрямках втрати росіян можна рахувати як 1:3, то під час цієї операції ці втрати можна рахувати як 1:10», — зазначив Жирохов.

Підготовка, зауважує він, здійснювалася на найвищому рівні: «Зараз є фото і відео з перших днів початку операції, які зрідка потрапляють у відкритий доступ. Там кожна БМП, кожна бойова техніка має засоби РЕБ, кожен бронеавтомобіль має засоби РЕБ. Ми бачимо розгортання потужних систем радіоелектронної боротьби. І, звісно, абсолютно нова тактика, яка для росіян є сюрпризом».

Однак, додає він, росіяни вже підтягнули резерви та продовжують це робити: «Потихеньку хаос в їхньому управлінні змінюється на усвідомлену тактику і стратегію. Але загалом тиждень цієї операції дає про себе знати, результати поки що позитивні».

І навіть, припускає Жирохов, якщо угрупованню доведеться відійти з Курської області, певні військові результати операції вже є: «Зараз у нас в руках є декілька досить важливих інфраструктурних об'єктів, які вже дуже гарно заміновані. І при будь-якому [варіанті розвитку подій], наприклад, якщо буде відхід угруповання, якщо буде ухвалене таке рішення, то ці об'єкти, очевидно, будуть підірвані. І росіянам, після того, як вони візьмуть під контроль цю територію, потрібно буде відбудовувати оборону заново, їм потрібно буде перекидати якусь кількість військ. Тобто це буде лінія фронту, але на інших позиціях».

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...