Ловили протягом тижня: У ДБР розкрили нові деталі затримання сина Гринкевича і пояснили, чому той був без телефона

Правоохоронці протягом тижня ловили сина львівського бізнесмена, фігуранта резонансного корупційного скандалу Романа Гринкевича. Про його пересування країною повідомляли небайдужі українці. Про це розповіла радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань (ДБР) Тетяна Сапьян в ефірі "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

За її словами, Роман Гринкевич не міг не знати, що він у розшуку, а в Одесі намагався організувати втечу за кордон. Щоб його не відстежили, він навіть обмежив використання мобільного зв’язку. За словами Сапьян, люди протягом тижня телефонували правоохоронцям і повідомляли, що бачили людину, схожу на сина Гринкевича.

"Ми дякуємо небайдужим українцям, які телефонували чи писали в правоохоронні органи, повідомляли, що людина, схожа на львівського бізнесмена, була помічена в тому чи іншому місці. Але варто відзначити, що саме завдяки роботі слідчо-оперативної групи вдалося його виявити. Як це уже було зроблено – можливо, колись оперативники і слідчі розкриють ці секретиі", – розповіла Сапьян.

Представниця ДБР додала, що з Одесі молодший Гринкевич міг планувати виїхати до Румунії. "Такою інформацією (куди саме планував виїхати. – Ред.) я не володію. Але, я думаю, що з Одеського регіону є декілька варіантів, для того, щоб перетнути. Наприклад, Румунія, візьмемо один із варіантів таких. Я думаю, що аби залишити територію України, а в яку саме країну, це було вже для нього неважливо", – сказала Сапьян.

Британська розвідка оцінила, чи вдалося РФ досягти успіхів біля Часового Яру

четвер, 9 травень 2024, 15:43

озвідка Великої Британії повідомила, що, попри значну кількість атак, Росія у квітні не досягла великих успіхів на сході й зазнала значних втрат. Деталі: За словами відомства, кількість атак на околиці Часового Яру з березня по квітень 2024 року зросла...

"Бавовна" була потужна: З'явилися знімки наслідків удару по нафтобазі в Луганську

четвер, 9 травень 2024, 15:26

Російська служба Радіо Свобода опублікувала супутниковий знімок з наслідками удару по нафтобазі в Луганську 7 травня. Деталі: Повідомляється, що на фото за 8 травня видно сліди пожежі й щонайменше три знищені вогнем ємності для зберігання палива. Видан...