"Лихі 90-ті" не повинні повертатися": Зеленський відреагував на стрілянину під Харковом

Президент Володимир Зеленський відреагував на стрілянину під Харковом. Він подякував поліції за швидкий результат із затриманням підозрюваних. Про це повідомляє прес-служба президента, передають Патріоти України.

«Дякую поліції за швидкий результат із затриманням підозрюваних у стрілянині на Харківщині, де група озброєних молодиків скоїла напад на автобус. Така ефективність повинна стати нормою. По–перше, суспільство має згадати, що в державі є поліція і є Закон. А громадянин – отримати відчуття захищеності», – заявив Зеленський.

Він зазначив, що ані належність до певних політичних сил, ані прихильність до різних ідеологій, віросповідань, поглядів тощо, якщо це не заборонено законодавством, не повинні бути виправданням злочинів.

«По–друге, саме безкарність породжує вседозволеність, а отже, розслідування у таких справах повинне відбуватися якомога швидше, а суди повинні ухвалювати рішення, керуючись виключно буквою Закону, а не політичною кон’юнктурою. Ми десятиріччями слухали гасло «Закон – один для всіх». Але бачимо, до чого призводять порожні обіцянки! Безліч правоохоронних органів зосередили увагу на економічних та корупційних злочинах, боротьба з якими, звичайно, важлива, але ми не повинні допустити повернення до «лихих 90–х» із зухвалими розбірками на вулицях. Тому гучні слова повинні нарешті перетворюватися на результат, а винні – отримувати реальне покарання», – резюмував президент.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...