"Маяк" почне випробовування піхотної версії великокаліберного кулемета КМ-12,7

Киъвський завод продовжує опановувати виробництво лінійки кулеметів всіх "радянських" калібрів

Дослідний зразок великокаліберного кулемета КТ-12,7 від ПАТ "Завод "Маяк"

Київське ПАТ "Завод "Маяк" (входить до складу ДК "Укроборонпром") створило переносний піхотний варіант відомого "зенітного" танкового кулемета КТ-12,7 під набій 12,7х108мм. Як повідомила прес-служба підприємства, вже влытку українські зброярі почнуть випробування бойової роботи цього зразка зброї на полігоні, зазначають Патріоти України.

"Маємо третє у світі виробництво кулеметів цього сімейства. Перше було створено у радянські часи у Казахстані, друге знаходиться в країні окупантів", - відзначили у прес-службі Заводу "Маяк".

"Бойові показники КМ-12,7 значно перевищать можливості конкурентів та західних аналогів", - впевнені на підприємстві.

КТ-12,7
Нагадаємо, ПАТ "Завод "Маяк" вже певний час серійно виготовляє танкові кулемети КТ-7,62, які встановлюються на нову українську бронетехніку, як то, наприклад, партія з 45 БТР-4Е, які були поставлені Збройним силам України минулого року.
На заводі "Маяк" серійно випускають танкові кулемети дещо меншого калібру КТ-7,62
Своєю чергою, у січні цього року, головний конструктор Заводу "Маяк" Олександр Гордєєв повідомив про початок випробувань української версії танкового кулемета КТ-12,7 (вітчизняний варіант модернізації радянського великокаліберного кулемета НСВТ/НСВ 12,7 "Утес").

За його словами, два дослідні зразки цього кулемета мали почати заводські вогневі випробування у лютому ц.р.

Танковий варіант НСВТ на Т-72 та його піхотна версія НСВ "Утес"
На відміну від радянського зразка, модель виробництва Заводу "Маяк" створена за сучасними західними стандартами у партнерстві з компаніями Bartlein Barrels Inc. (США) та ARS Ballistics (Велика Британія).

Варто додати, що київські зброярі також працюють і над створенням власного варіанту великокаліберного кулемета калібру 14,5 мм (аналог радянського КПВ/КПВТ). Із завершенням цих розробок та постановкою їх на озброєння на Заводі "Маяк" фактично опанують повний цикл виробництва кулеметів усіх калібрів, які наразі використовуються Збройними силами України.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...