Має шість судимостей і "кришу" на Росії: Подробиці біографії Льори Сумського, якого можуть виключити зі списку "злодіїв у законі"

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данилов на брифінгу в п'ятницю, 15 жовтня, заявив, що в рішенні РНБО, яке стосувалося санкцій щодо кримінальних авторитетів, була допущена помилка щодо 108 осіб. Її нібито припустилося Міністерство внутрішніх справ, коли формувало цей список. Цікаво, що до цього списку потрапив відомий у кримінальних колах Льора Сумський, справжнє ім'я якого Сергій Лисенко. Цей чоловік почав свій кримінальний шлях ще в Радянському Союзі й вже має шість судимостей, однак влада вирішила, що він не повинен входити до переліку "злодіїв в законі", дивуються Патріоти України.

Сергій Лисенко народився 31 серпня 1954 року в Сумах. Першу судимість він отримав у 1972 році: тоді він сів до в'язниці на два роки за хуліганство. Лише через півтора року до списку звинувачень Лисенка додалися дев'ять статей, в тому числі за крадіжку і незаконне зберігання зброї.

Інші звинувачення Сумського також були пов'язані з хуліганством й зі збутом наркотиків. Його посвята у "злодії в законі" відбулася у 1993 році в сумському ресторані "Вечорниці". ЗМІ повідомляли, що він організовував акції непокори в СІЗО і колоніях Харкова і Львова.

Востаннє Сумський був засуджений на сім років в 1997 році за статтею "Вимагання". Після цього Лисенко неодноразово затримувався співробітниками поліції.

Неодноразово Лисенка називали у ЗМІ одним з найвпливовіших злодіїв в законі в Україні. Зокрема, він брав участь у вирішенні суперечок та конфліктів між іншими злочинцями.

"Сумською областю керує не губернатор, а кримінальний авторитет "Льора Сумський". "Льора" фактично через своїх підлеглих контролює всю область: губернатора, мера, голів районних державних адміністрацій. Начальник міліції, прокурор, СБУ, голови адміністрацій не можуть розв'язувати ті питання, які по плечу злодіям в законі", – розповідав нардеп шостого та сьомого скликань Геннадій Москаль у 2013 році.

На початку 2000-х років Лисенко нерідко мешкав на Росії, там він заручився підтримкою місцевих "кримінальних авторитетів". В Україну він також часто повертався, адже нібито контролював тут підпільні гральні заклади, підпільні горілчані цехи. Також його пов'язували з торгівлею наркотиками і зброєю.

Востаннє Льору Сумського затримували сталося 28 грудня 2019 року в Івано-Франківську. Після цього його відпустили.

Серед найближчих зв'язків Лисенка — сумський кримінальний авторитет і колишній чемпіон світу та Європи з тхеквондо В'ячеслав Тимофєєв, злодій в законі і "смотрящий" по Києву Андрій Недзельський (Неделя), злодії в законі Олексій Сальников (Льоха Краснодонський) і Юрій Пічугін (Пичуга).

Джерело: Depo.ua

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...