Маємо дякувати допомозі західних союзників: Україна відбила найбільшу в історії країни DDoS-атаку, котру вчинила держава-агресор, - Мінцифри

Україні вдалося остаточно відбити хакерську атаку на банківські установи та державні сайти, що розпочалася 15 лютого. У Мінцифри заявили, що наразі всі сервіси працюють стабільно. Про це сповістив під час пресбрифінгу Мінцифри, СБУ, Держспецзв’язку, Кіберполіції, РНБО та Нацбанку міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Федоров наголосив, що подібні DDoS-атаки завдають збитків на мільйони доларів. А основною метою нападу було “посіяти паніку серед українців та дестабілізувати ситуацію в країні”.

“Фактично це був масштабний стрес-тест, який Україна витримала. Зараз всі ресурси працюють стабільно. Спільно з колегами ми моніторили ситуацію, оперативно реагували та надавали підтримку всім секторам. Вчорашня атака – новий виклик для України. До них ми маємо бути готові спільно – і держава, і бізнес, і громадяни”, – зазначив Федоров.

Також Михайло Федоров додав, що хакерська атака була спрямована й на “Дію”, проте “завдяки сучасним антиDDoS-інструментам вона залишилася непомітною”.

“Фільтрували іноземний трафік, вимикали його, а потім знов відновлювали роботу на весь світ. Усі наші сервіси працюють стабільно, і ми продовжуємо не тільки працювати над новими проєктами, а ще й захищати те, що вже існує. Тому що ми будуємо цифрову державу в умовах, коли на кіберфронті йде постійна боротьба проти України”, – зауважив Федоров.

Наприкінці міністр цифрової трансформації України заявив, що за кілька місяців відбудуться перші масштабні кібернавчання в Україні.

  • Нагадаємо, з 15 лютого користувачі скаржилися на перебої у роботі “Приват-24” та “Ощадбанку”. Також недоступні сайти Міністерства оборони України та Збройних Сил України. Доступ до онлайн-сервісу державного банку “ПриватБанк” відновлено.
  • У Службі безпеки України вбачають слід іноземних спецслужб у кібернападі на урядові установи та державні банки, який розпочався ввечері 15 лютого. Початковий вектор, звідти фіксується перевантаження трафіку — Росія та Китай.
  • Міністерство оборони України додало, що хакери методом DDoS-атак знайшли вразливі місця у програмному коді самого сайту, але над цим працюють фахівці та партнери із США.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...